Individuele Medicatiebegeleiding

Wat is individuele medicatiebegeleiding?
Sommige geneesmiddelen moet u maar één keer per dag innemen, andere een half uur voor het ontbijt, nog andere om de twee dagen, … Het is soms moeilijk het overzicht te behouden. Toch is het juiste geneesmiddel op het juiste ogenblik erg belangrijk voor een goede werking van de medicatie.

Als u veel pillen moet nemen, en fouten wil vermijden, kunnen wij u daarbij helpen. Individuele medicatiebegeleiding is dan zinvol. Wij verpakken de geneesmiddelen per innamemoment. Zo zit alle medicatie die u ‘s morgens moet nemen mooi samen verpakt. Hetzelfde gebeurt voor de geneesmiddelen die u ‘s middags, ‘s avonds of net voor het slapengaan moet innemen.

Uw persoonlijk medicatieoverzicht

We helpen u om het overzicht over uw medicatie te behouden, zodat uw gezondheid optimaal blijft. Daarom maken we voor al onze patiënten een duidelijk medicatieoverzicht.

Dit is een handig geheugensteuntje voor thuis of bij opname in het ziekenhuis. Bovendien bevat het ook extra informatie zoals waarvoor het geneesmiddel precies dient. Het is ook een nuttig communicatiemiddel tussen de verschillende zorgverleners (huisarts, thuisverpleging, specialist…).
Waak er mee over dat het overzicht steeds actueel blijft en neem het mee bij elk doktersbezoek.

Individuele medicatievoorbereiding (IMV)

Bij individuele medicatievoorbereiding verpakken we uw medicatie per innamemoment. Individuele medicatievoorbereiding is een veilige en eenvoudige manier om uw medicatie in te nemen.

  • Veilig, omdat onder toezicht van uw apotheker en in overleg met uw arts, uw medicatie wordt beheerd en herverpakt.
  • Eenvoudig, omdat u zakjes krijgt waarin al uw medicatie in de juiste volgorde van inname klaar zit. U ontvangt een medicatierolletje voor een week.

Wat kan u zelf doen? 

  • Ga zoveel mogelijk bij uw huisapotheker Apotheek Pintelon in Ruddervoorde. Zo kunnen wij het overzicht houden van alle belangrijke aspecten van uw geneesmiddelengebruik. 
  • Vertel uw apotheker welke geneesmiddelen en producten u zonder voorschrift gebruikt. Zo kan ermee rekening gehouden worden bij het opstellen van uw medicatieschema.
  • Breng uw apotheker op de hoogte van elke wijziging in de medicatie.

Interesse? Geef ons een seintje en we maken met u een afspraak om alle praktische aspecten te bespreken.