Diergeneesmiddelen

Uw Dieren verdienen de Beste Zorgen

Ook voor onze trouwe viervoeters en vele andere huisdieren heeft de wetenschap rond de medicijnen, zowel scheikundige, plantaardige als homeopathische, niet stilgestaan. Het comfortabel ouder laten worden van onze dieren, is iets waar we tegenwoordig veel zorg aan besteden. Ook voor hen kunnen wij speciaal ontwikkelde voedingsmiddelen vinden in de apotheek.

Ons team staat ter beschikking om alle verzorgingsproducten en voorschriftplichtige geneesmiddelen voor uw dieren af te leveren. Vergeet uw hond en kat niet tijdig te ontwormen en te beschermen tegen tekenbeten.

Onze dieren lopen bijna iedere dag het risico om geplaagd te worden door parasieten. Of het nu winter of zomer is, herfst of lente, de parasiet ligt steeds op de loer. Meestal gaan we deze vervelende gasten te lijf met zo zwaar mogelijke chemische producten waarvan we nu al weten dat er resistentie tegen ontstaat.

Het is niet onbekend dat doorgedreven hygiëne hier een gedeeltelijke oplossing kan bieden. Producten hiervoor vindt u in de apotheek.

Ontwormen, ontvlooien en teken voorkomen bij hond en kat

Allemaal parasieten die uw huisdier het leven flink zuur kunnen maken. De klachten variëren van jeuk, huidallergie, bloedarmoede, gewrichtsklachten, koorts,  hartfalen tot zelfs een dodelijke afloop als er niet op tijd behandeld wordt. Uzelf of uw kinderen kunnen een wormenbesmetting oplopen via uw huisdier en vlooien zijn ook niet vies van mensenbloed.

Voorkomen is daarom veel beter dan genezen, vooral ook omdat preventie zo kinderlijk eenvoudig is. De meeste preventieve middelen bieden bovendien bescherming tegen meerdere soorten parasieten. Welk middel voor uw huisdier het beste is hangt af van u persoonlijke voorkeur en of u bijvoorbeeld binnenkort met uw huisdier naar het buitenland afreist. 

Vraag bij twijfel Apotheek Pintelon in Ruddervoorde om advies. Wij begeleiden u bij de juiste diergeneesmiddelen en verzorging van uw huisdieren.

Producten voor ontworming, ontvlooiing, tegen teken en diervoeding